Masinile lui Leonardo da Vinci au ajuns la Oradea. Foto-Video

Începând de sambata, 17 martie, și până pe 10 iunie, 45 de maşini inventate sau proiectate de Leonardo da Vinci vor fi expuse publicului orădean în noul sediu al Muzeului Țării Crișurilor.

Pe o suprafață de 400 metri pătrați, exponatele vor fi grupate pe 4 categorii: maşini pentru zbor, maşini hidraulice, maşini civile, maşini de război. Toate sunt realizate din lemn şi respectă în amănunt schiţele din caietele geniului florentin. Fiecare model din cadrul expoziţiei este însoţit de o copie a schiţei originale şi de detalii cu privire la aplicaţiile gândite de da Vinci.

Organizatorii evenimentului anunță că expoziţia va putea fi vizitată în zilele de marţi, joi și sâmbătă în intervalul orar 10.00-15.00, iar miercuri, vineri și duminică între orele 10.00-18.00. Preţul biletelor pentru un adult este 12 lei, 6 lei pentru elevi, studenţi și pensionari. Intrarea este gratuită la toate expoziţiile pentru copiii până la 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, lucrătorii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională.

Distribuie informația
Alte știri