Mașinile viitorului, echipate și cu produse gândite de specialiștii HELLA Oradea

Centrul HELLA din Oradea și-a deschis porțile, în această săptămână. Va fi unul de design și dezvoltare pentru proiecte din sfera mașinii electrice și de electro-mobilitate.

„Produsele dezvoltate aici, care vor fi realizate în fabrici HELLA din România și din lume, vor echipa cele mai noi modele de automobile, iar colegii orădeni vor fi mândri că rezultatul muncii lor se va regăsi în mașinile viitorului”, a declarat directorul HELLA Technical Center Oradea, Sebastian Nicoară.

Unul dintre motivele pentru care compania a ales Oradea este și Universitatea din oraș cu care s-au pus deja bazele unui parteneriat, similar celor din Timișoara și Craiova, unde HELLA a investit în laboratoarele universităților și s-a implicat în pregătirea studenților. Același lucru e gândit și pentru Oradea. Pentru început, 5 studenți ai Universitatii din reședința de județ a Bihorului au participat deja la „Tech Camp” la HELLA Timișoara, iar în continuare vor fi organizate programe pentru tineri, stagii de practică ori consultări pentru lucrările de licență.

În acest moment centrul HELLA din Oradea are angajați 15 ingineri, iar țelul propus este ca numărul lor sa crească până la 100 în 2026 .

Centrul tehnic de la Oradea oferă oportunități de carieră pentru tineri, absolvenți și studenți, dar și pentru profesioniști cu experienț care pot ocupa poziții de conducere. Domeniile în care se fac angajări sunt software, hardware și inginerie mecanică, dar și managementul proiectelor sau calitate și Functional Safety, cu responsabilitate pentru siguranța produselor HELLA.

Compania automotive are în țara noastră cinci centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție, situate în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Iași și Oradea, cu aproximativ 5000 de angajați.

Distribuie informația
Alte știri