Masterplanul pe Transport cuprinde mai multe proiecte in Bihor.  Autoritatile au prezentat lista

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (fosta CNADNR) a prezentat proiectele de dezvoltare prevăzute în Master Planul pe urmatorii 15 ani. Potrivit documentului, in primul rand sunt vizate terminarea proiectelor de autostrăzi începute, precum Lugoj-Deva, Sebeș-Turda, sau Câmpia Turzii-Tg. Mureș. In paralel vor fi finantate drumurile  naționale cu probleme si  variantele de ocolire pentru orașe importante.

Mai multe proiecte avute in vedere in urmatorii ani sunt pe teritoriul judetului Bihor.  Autoritatile au in vedere in primul rand reabilitarea DN 76 – Deva – Oradea dar si  finalizarea autostrazii Transilvania intre Bors si Suplacu de Barcau pana cel tarziu in 2018.

Masterplanul propune pana in 2020 si finanţarea proiectelor de construcţie a variantelor de ocolire a oraselor  Ştei-Beiuş , practic un drum paralel cu DN 76, dar prin afara localitatilor si  centura Aleşdului, o sosea lunga de aproape 8 kilometri care va decongestiona orasul.  În schimb, Bihorul nu mai apare  în lista drumurilor expres, desi initial DN 79 Oradea – Arad era propus sa intre in aceasta categorie.

 

 

Distribuie informația

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Alte știri