Măsuri anti-coronavirus în Bihor

Prefectul Dumitru Țiplea a convocat, luni, două grupuri de suport tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Bihor.

De la ora 14, a avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea de epidemii, în care s-a discutat planul de măsuri de prevenție referitor la urgența publică globală declanșată de noul coronavirus din China. În acest sens Direcția de Sănătate Publică Bihor informează cetățenii județului Bihor că pot solicita detalii sau sesiza posibile simptome ale coronavirusului la Telefonul de permanență 0259 418 639, zilnic între 08:00-20:00.

Pe de altă parte, în cadrul întâlnirii Grupului pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice și poluări accidentale, care a avut loc la ora 15.00, s-a discutat planul de măsuri care se impun în urma avertizării hidrologice de Cod Portocaliu din județul Bihor. La întâlnire a fost prezent și primarul localității Ștei, care a prezentat situația prizei de apă de la Boga, sursa de apă potabilă a orașului Ștei, și care a fost afectată de viituri.

Ambele grupuri se vor reuni astăzi pentru a monitoriza evoluția situațiilor.

Alte știri