Măsuri speciale luate în contextul atenţionării hidrologice de cod galben în 15 judeţe, printre care şi Bihorul

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a luat măsuri pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea, având în vedere atenţionarea hidrologică de cod galben valabilă pentru 15 judeţe din ţară.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de vineri, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, pentru perioada 3 februarie ora 09,00 – 4 februarie ora 15,00, o atenţionare cod galben, fiind preconizate scurgeri importante pe versanţi, viituri rapide şi creşteri de debite pe unele râuri din judeţele Alba, Argeş, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Prahova, Satu Mare, Timiş şi Vâlcea.

De asemenea, Administraţia Naţionala de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru această perioadă, care prognozează ploi în toată ţara, ninsori în zonele de munte şi intensificări ale vântului.

“Pentru a veni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din localităţile aflate sub incidenţa fenomenelor vizate, IGSU a dispus unităţilor subordonate monitorizarea zonelor de competenţă şi adoptarea măsurilor pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea. Totodată, au fost verificate şi pregătite mijloacele tehnice de intervenţie la inundaţii, constând în motopompe de mare capacitate, bărci şi autospeciale de stingere cu echipamente pentru evacuarea apei. Echipe mixte formate din pompieri şi reprezentanţi ai autorităţilor locale vor asigura monitorizarea zonelor potenţial a fi afectate de inundaţii, cu accent pe starea lucrărilor de apărare, evoluţia debitelor şi a nivelurilor cursurilor de apă”, se arată în comunicatul de presă.

Distribuie informația
Alte știri