Măsurile de relaxare adoptate de Guvern, valabile de sâmbătă, 15 mai. Vezi care sunt

Vineri seară, la Palatul Victoria, s-a desfășurat ședința de guvern pentru adoptarea primului set de măsuri de relaxare, valabile de sâmbătă. O noutate o prezintă prelungirea programului teraselor până la ora 24.00. De asemenea, va fi permis accesul publicului pe stadioane, cu prezența la 25% din capacitate.

Se elimină restricțiile referitoare la portul măștii în spații deschise neaglomerate, urmând ca restricția să fie aplicată în continuare în spații publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă.

La spectacolele în aer liber se va permite prezența a 500 de persoane, iar în sălile de sport vor fi acceptate persoane până la 70% din capacitate.

Este eliminată importanța documentului care dovedea trecerea prin boala COVID-19. Pentru a participa la evenimente, cei care au fost infectați cu SARS-CoV-2 trebuie să prezinte fie rezultatul unui test, fie certificatul de vaccinare.

„După un an de zile, am ajuns și în acest moment, și foarte multă lume spunea că sunt optimist când am spus că la 1 iunie începem revenirea la normalitate, o facem mai devreme”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern de vineri seară.

„Acestea sunt măsuri pe care le luăm până la 1 iunie prin această hotărâre de guvern. De la 1 iunie vor urma și altele. (…) Unele dintre acestea vor fi relaxate de la 1 iunie în ceea ce privește numărul de spectatori la spectacole șamd. Ele sunt toate în hotărârea CNSU, acolo le aveți până la 1 august toate măsurile cum le vedem noi în acest moment”, a precizat șeful executivului.

Distribuie informația
Alte știri