Material lemnos confiscat valoric și amenzi mari în urma unei acțiuni a polițiștilor bihoreni specializați în delicte silvice

Joi, 9 iunie a.c., în intervalul orar 07.00 – 13.00, polițiștii bihoreni au acționat pe raza Secției nr.10 de Poliție Rurală Ștei, pentru a preveni și combate delictele din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, pentru siguranța traficului rutier și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunităților locale.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 31 de polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, de la Secția nr.10 de Poliție Rurală Ștei, Secția nr.2 de Poliție Rurală Beiuș, de la Poliția orașului Ștei, de la Biroul Rutier Beiuș din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, împreună cu jandarmi bihoreni și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, au fost legitimate 179 de persoane, au fost verificate 116 autovehicule, au fost verificate 13 societăți comerciale și 6 agenți de pază.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, din care 31 la Codul Rutier, două potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, două potrivit prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, una la H.G. nr.301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, valoarea totală a amenzilor fiind de 24.685 de lei.

De asemenea, au fost reținute trei permise de conducere, din care două pentru depășirea limitelor legale de viteză și au fost reținute trei certificate de înmatriculare, pentru ITP expirat.

Totodată au fost confiscați valoric 313,64 metri cubi metri de material lemnos de diferite specii, în valoare de 51.484,84 lei.

Astfel, în urma controlului efectuat de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică la un bărbat de 22 de ani, din localitatea Săcueni, județul Bihor, transportator profesionist, s-a constatat că, în perioada 1 ianuarie  – 1 iunie a.c., acesta ar fi transportat cu o autoutilitară 292,05 metri cubi de lemne de foc, de diferite specii, fără proveniență legală și ar fi descărcat materialul lemnos în alte locații decât cele prevăzute în avizul de însoțire în cazul a 97 de transporturi efectuate.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 292,05 metri cubi de lemne de foc, de diferite specii, în valoare de 48.000 de lei.

De asemenea, în urma controlului efectuat de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică la un tânăr de 20 de ani, din localitatea Săcueni, județul Bihor, transportator profesionist, s-a constatat că, în perioada 7 ianuarie – 6 iunie a.c., acesta ar fi transportat cu o autoutilitară 21,59 metri cubi de lemne de foc, de diferite specii, fără proveniență legală și ar fi descărcat materialul lemnos în alte locații decât cele prevăzute în avizul de însoțire în cazul a 9 transporturi efectuate.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 21,59 metri cubi de lemne de foc, de diferite specii, în valoare de 3.484,84 lei.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri