MEC va realiza cursuri în parteneriat cu Televiziunea Română, în contextul suspendării cursurilor

Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în parteneriat cu Televiziunea Română, va realiza cursuri pentru toate nivelurile de învăţământ, cu prioritate pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a/XIII-a, pentru a asigura „continuitatea pregătirii” în vederea susţinerii examenelor naţionale, informează o notă transmisă marţi de MEC către inspectoratele şcolare.

Totodată, MEC asigură întregul personal din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular acreditat că nu va fi afectat în ceea ce priveşte drepturile salariale de măsurile dispuse privitor la suspendarea cursurilor.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării recomandă ca programul de lucru al angajaţilor să fie stabilită de conducerea unităţilor de învăţământ preuniversitar în funcţie de măsurile dispuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

MEC reiterează că încurajează realizarea de cursuri suport pentru elevi asistate de tehnologie. Cadrele didactice pot menţine în această perioadă legătura cu elevii prin orice alte mijloace tehnice de comunicare, indică ministerul.

„Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ vor decide modalitatea de recuperare a procesului educaţional din perioada suspendării cursurilor”, adaugă MEC.

Sursa: agerpres.ro

Cursurile în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular vor fi suspendate, începând de miercuri până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de evoluţia situaţiei.

Alte știri