Medalie de bronz pentru bihoreanca Bărcui Ellen Alexandra în finala Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar

În data de 14 mai, la Botoșani, a avut loc etapa finală a OLIMPIADEI NAȚIONALE A SPORTULUI ȘCOLAR. Fiecare județ a putut să își trimită câte un atlet pentru fiecare dintre cele 4 categorii: fete-gimnaziu; băieți-gimnaziu; fete-liceu; băieți-liceu. La categoria fete-liceu, Bihorul a avut-o ca reprezentantă pe Bărcui Ellen Alexandra, care a reușit să câștige medalia de bronz, fugind pe o distanță de 1500m.

Robert Olah, profesor și antrenor a declarat că Ellen a făcut o cursă curajoasă, deoarece primele 3 fete care au urcat pe podium au stat una lângă cealaltă pe parcursul cursei, separându-se  abia în ultimii metri, iar rezultatul obținut de către bihoreancă este rodul seriozității de care a dat dovadă în ultimii ani!

Ellen este mulțumită de rezultatele obținute, fiind de părere că în ultima perioada a progresat remarcabil iar cursa a decurs conform speranțelor ei, chiar daca a fost una destul de dificilă.

 De asemenea în 7 mai a participat la ZIUA MONDIALĂ A ATLETISMULUI, la Cluj-Napoca, obținând locul al II-lea la proba de 800m la OPEN-FETE, cu toate acestea oboseala dobândită la această cursă nu a stat în calea  ei spre podium o săptămână mai târziu.

Tânăra este elevă în clasa a 11-a la  Liceul cu Program Sportiv- Bihorul și practică atletismul de performanță de aproape 8 ani, viața ei fiind o împletitură de antrenamente, cantonamente și concursuri, arătând că nu ești niciodată prea tânăr pentru a ști care-ți este țelul în viață, reușind  cu timpul să îți formezi o carieră bazată pe muncă și pasiune.

În prezent se pregătește pentru  Campionatul Național de  U20 și Campionatul Național Școlar.

Distribuie informația
Alte știri