Medalion Serghei Prokofiev, pe scena Filarmonicii de Stat Oradea

Joi, 20 iunie, de la ora 19.00, în Sala Enescu-Bartok, Filarmonica de Stat Oradea va oferi melomanilor un medalion Serghei Prokofiev. Conducerea muzicală a concertului îi aparţine maestrului Romeo Rîmbu.

„Pentru acest program integral Prokofiev am selectat patru lucrări din genuri total diferite. Vom începe cu un fragment din Baletul „Romeo şi Julieta” şi vom continua cu Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră, după pauză cu Simfonia clasică, de fapt prima simfonie a compozitorului şi tot în ideea de a fi prima lucrare în genul respectiv vom prezenta o suită din muzica de film scrisă de el, cu piese selectate de autor, numită Locotenentul Kije, la prima sa colaborare cu arta cinematografică”, a declarat, în conferinţă de presă, directorul artistic al filarmonicii, Vasile Foica.

Potrivit dirijorului Romeo Rîmbu, când vorbim de Prokofiev, vorbim de o muzică foarte expresivă, plină de contraste, de umor dus până la burlesc, de multă inspiraţie. Solistul invitat este Francesco Ionașcu, un tânăr violonist de excepţie, care provine dintr-o familie de muzicieni din Cluj.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri