Medici și asistenți din România, în epicentrul coronavirus din Italia. 4 sunt de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea

Foto: mapn.ro

România a trimis o echipă medicală în Italia să ajute lupta împotriva coronavirusului. Echipa, selectată pe bază de voluntariat, include trei medici și o asistentă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea.  

”Apreciez curajul și gestul de solidaritate din partea medicilor și asistenților medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare și le doresc mult succes în această misiune”, a transmis și premierul Ludovic Orban, potrivit unui comunicat al Guvernului.

O aeronavă militară i-a transportat la Milano, acolo unde i-a asteptat bihoreanul George Bologan, ambasadorul României în Italia. Acesta a declarat la Digi24 că cei 15 medici și asistenți „știu să facă onoare numelui de român și să demonstreze valoarea solidarității”.

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acționa la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Distribuie informația
Alte știri