Medicii avertizează asupra unui nou simptom apărut în urma infectării cu Covid-19

Biologii au descoperit că există pacienții cu Covid-19 care nu prezintă simptome, dar care au un nivel de oxigen suficient de scăzut pentru a provoca în mod normal inconștiență sau chiar moarte, scrie The Guardian.

Fenomenul, cunoscut de unii drept „hipoxie tăcută” ridică întrebări cu privire la modul în care virusul atacă plămânii și dacă ar putea exista modalități mai eficiente de a trata astfel de pacienți.

O persoană sănătoasă este de așteptat să aibă o saturație de oxigen de cel puțin 95%. Dar medicii au descoperit pacienți ce ajung la spital cu niveluri ale saturației de 80% sau chiar sub 50%.

”Este ciudat să vezi sosind atât de multă lume cu hipoxie” a spus doctorul Jonathan Bannard-Smith consultant în îngrijiri critice și anestezie la Manchester Royal Infirmary. Vedem saturații de oxigen foarte mici și nu înțelegem acest lucru. De obicei, nu vom vedea acest fenomen în caz de gripă sau pneumonie obișnuită. Este mult mai profund și un exemplu de fiziologie foarte anormală care se petrece în fața ochilor noștri”, a mai adăugat medical.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri