Medicii de familie amenință că închid cabinetele. Ei reclamă întârzieri la plata serviciilor

Medicii de familie din mai multe judeţe ameninţă că, de luni, 11 decembrie, ar putea închide cabinetele din cauza întârzierilor la plata serviciilor. Reprezentanții organizațiilor profesionale acuză Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate că au achitat deconturile doar parțial.

Anunțul a fost făcut de medicii de familie din Galați, Mureș și din Cluj. Ei iau în calcul ca de luni fie să își închidă cabinetele, fie să îi taxeze pe pacienți.

Până în acest moment ar fi trebuit ca toți banii pentru luna octombrie să fie virați de casele județene de asigurări de sănătate. Au fost decontate însă doar o parte din servicii, în procent de 60%.

Medicii de familie spun că nu au din ce să trăiască în aceste condiții și că nu își mai pot plăti angajații.

În ultimele luni au fost probleme cu plățile făcute de Ministerul de Finanțe către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Au fost deja două alocări din Fondul de rezervă, ultima anunțată chiar săptămâna trecută. Este vorba despre 3,5 miliarde de lei care vor ajunge în sistemul sanitar, potrivit anunțului făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Acești bani ar trebui să ajungă și la medicii de familie. Conform unor surse, plățile încă nu s-au făcut.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri