Medicii fac apel la persoanele vindecate de Covid-19 să doneze plasmă

Foto: digi24.ro

Donarea de sânge devine și mai importantă în aceste vremuri. Pacienții vindecați de Covid-19 pot merge la centrele de transfuzii pentru a dona plasmă, un produs sanguin ce poate salva viețile pacienților infectați aflați în stare critică.

Transferul plasmei convalescente este considerat un tratament revoluționar, însă numărul celor care se prezintă pentru donare este mult prea mic. Autoritățile au simplificat de curând procedura de donare a plasmei, iar Centrele Regionale de Transfuzii și-a prelungit programul de lucru și în weekend. Cu toate acestea, persoanele vindecate de Covid-19 nu vin să doneze.

În spitalele covid-19, tratamentul cu plasmă s-a dovedit unul de succes în rândul pacienților cu forme severe ale coronavirusului. Tocmai de aceea, autoritățile încearcă acum să încurajeze populația vindecată să facă un bine și să doneze.

Donatorii de sânge din rândul persoanelor vindecate de Covid-19 pot salva mai multe vieți. Pe lângă plasma convalescentă, produsele sanguine rămase vor ajunge în spitale, acolo unde este mare nevoie de sânge.

Ultimele date arată că, din cei peste 37 de mii de pacienți vindecați, până acum au donat plasmă convalescentă mai puțin de 1000.

Sursa: stiri.tvr.ro

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri