Medicii rezidenți se vor putea pregăti în spitalele militare, județene și private

Printr-o ordonanță de urgenţă Guvernul a modificat pregătirea în rezidenţiat, astfel tinerii care au trecut examenul vor ajunge şi în spitale judeţene, militare şi centre private. Se vor putea pregăti în centre dotate cu aparatura performantă şi vor completa personalul medical în zonele în care lipsesc medicii.

Reorganizarea modalității de pregătire a rezidenților aduce un beneficiu, pe de o parte, pentru medici, iar pe de altă parte, pentru pacienți. Tinerii doctori vor putea merge la pregătire în centre private, acolo unde există aparatură performantă, dar și în spitalele de stat care sunt foarte bine dotate.


Victor Costache a anunțat, într-o conferință de presă, că a fost adoptată OUG pentru organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. “Este justificată urgenţa pentru că examenul a fost foarte mult întârziat şi urmează repartizarea medicilor rezidenţi la unităţile medicale. În urma desfăşurării examenului există 2000 de absolvenţi care nu au un loc de rezidenţiat asigurat şi, având în vedere penuria de specialişti, credem că este necesar să asigurăm condiţiile pentru ca ei să-şi desfăşoare rezidenţiatul în România şi să nu fie nevoiţi să plece din ţară”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului.


Distribuie informația
Alte știri