Medicii și asistenții români trimiși în Italia: Viața începe acolo unde frica se termină

Foto: mapn.ro

În pragul Sărbătorilor Pascale, medicii și asistenții medicali români trimiși pe 7 aprilie în Italia au transmis un mesaj către români.

„Dragi români! Acum mai mult ca oricând, a venit momentul să dăm dovadă de solidaritate, de compasiune, să fim alături unii de alții. Nu contează unde ne aflăm, contează ceea ce facem. Suntem singuri, dar suntem siguri că împreună putem, împreună vom reuși. Stând acasă și păstrând distanța socială protejăm copiii, părinții și bunicii noștri. Într-o lume plină de durere, fiecare om, fiecare gest este important pentru noi pentru voi și pentru viitor. Cine salvează viața, salvează o lume întreagă. Virusul în nu face diferențe, diferența o putem face noi. Doar cu ajutorul vostru, al tuturor, putem reuși. Viața începe acolo unde frica se termină. Sărbători fericite și Hristos a înviat!”, este mesajul transmit se echipa medicală, scrie Mediafax.

Pe 7 aprilie, 15 cadre medicale din România au plecat în Italia, ca să-i ajute pe medicii de acolo în lupta împotriva COVID-19. 3 medici și o asistentă sunt de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea. Acum cei 15, lucrează în două spitale din regiunile cele mai afectate din peninsulă. Fac şi ei sărbătorile de Paşte departe de casă şi de cei dragi. Dar găsesc puterea să zâmbească şi optimismul de a merge mai departe.

Distribuie informația
Alte știri