Medicul Radu Zamfir: Mi-am văzut de câteva ori moartea cu ochii!

Medicul Radu Zamfir a fost la locul accidentului aviatic petrecut acum 6 ani. El s-a dus în pădure şi a ajuns la copacul lovit de avion, putându-se observa o ramură prăbuşită. 

“Copacul cu avionul?”, l-a întrebat un amic pe Zamfir. “Nu, doar copacul”, a răspuns medicul care a supravieţuit accidentului ce a avut loc la 20 ianuarie 2014.

Pe 20 ianuarie 2014, un avion de tip Britten – Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.400 de metri altitudine. În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă medicala ce urma să participe la Oradea la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

În accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014 în Munţii Apuseni au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş.

Alte știri