Medicul Virgil Musta: Dacă nu vom reuşi să impunem respectarea regulilor, nu vom face faţă pandemiei

Șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, a tras un semnal de alarmă față de noul record de infectări cu COVID-19 din ultimele 24 de ore de pe teritoriul României.

Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns la 43.678 de infectări și 2.165 decese. 1.284 de persoane au fost depistate pozitiv cu SARS-C0V-2 numai în ultima zi și tot în ultimele 24 de ore 15 de pacienți COVID-19 au decedat.

Medicul a punctat importanța respectării regulilor în vigoare, dar și a faptului că „lupta” cu noul coronavirus nu se dă doar în spital.

„Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor – cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii – nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară.

Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital. Spitalele vor fi copleşite şi oricum avem resurse limitate. Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim şi acest lucru se face numai prin prevenţie. Dacă nu înţelegem să fim responsabili şi solidari ne, îmbolnăvim, îmbolnăvim pe alţii şi iată ce se întâmplă” a declarat doctorul Musta sâmbătă, într-o intervenţie la Digi 24.    

Distribuie informația
Alte știri