Mediile din liceu, criteriu posibil de admitere la facultate

Pentru calculul mediei de admitere la facultate pot fi luate în considerare mediile din liceu sau alte „criterii specifice” care pot fi decise de universități, prevede Ordinul de ministru 4.205 din 6 mai 2020 publicat în Monitorul Oficial vineri seara. Până acum regulile prevedeau că doar notele de probele de la Bac sau media Bacalaureatului pot fi incluse în calculul mediei generale de admitere, acum media sau notele de la Bacalaureat devin opționale în calculul mediei de admitere, potrivit modificării.

Ordinul pentru modificarea și completarea metodologiei-cadru privind organizarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licență, master și doctorat modifică un Ordin din 2016 pe baza căruia universitățile pot să își stabilească propriile criterii de admitere.

”Organizarea concursului de admitere pentru fiecare ciclu de studii universitare se poate desfășura și online, instituțiile de învățământ superior având obligația să-și prevadă în metodologia proprie și această modalitate de admitere”, se mai arată în documentul citat, consultat de edu.ro.

Alte știri