Melomanii oradeni sunt asteptati la Festivalul Primăverii, ajuns la cea de-a VII-a ediţie

Festivalul Primăverii revine pe scena Filarmonicii oradene. Si asta graţie dirijorului Ciprian Marinescu, care aduce in municipiul de pe malurile Crisului Repede, atât artişti cunoscuţi din Japonia cât şi valoroşi studenţi din Tara Soarelui Rasare, sau dirijori de renume internaţional.

Festivalul Primăverii se deschide oficial astăzi, de la ora 19.00, cu un program concertant dificil din punct de vedere solistic, dar antrenant pentru publicul meloman. Din program fac parte lucrările: J. S. Bach, Dublu concert pentru două viori în Re minor; W. A. Mozart: Concert pentru pian și orchestră nr. 12 în La major; H. Vieuxtemps: Concertul nr. 5 pentru vioară și orchestră în La minor, op. 37 şi Fr. Schubert: Simfonia a VIII-a „Neterminata” în Si minor.

Soliste sunt violonistele Yuna Kusanagi (13 ani) si studenta Mio Migiyama precum si pianista Ririka Ikebukuro(12 ani). „Aceste tinere au cântat deja cu orchestre din Japonia, iar venirea lor la Oradea înseamnă, în primul rând, acomodarea cu altă cultură”. Festivalul Primăverii va continua, joia şi marţea, până în data de 23 martie.

Foto:crisana.ro

Alte știri