Melomanii oradeni sunt asteptati la un concert cu invitati din Tara Soarelui Rasare

Concertul simfonic debuteaza la ora 19.00, în sala Enescu-Bartok a Filarmonicii de Stat. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Shinya Ozaki (Japonia), iar solista invitată este pianista Azusa Yamaki, care evoluează pentru a doua oară în orașul de pe Crișul Repede.

Programul va cuprinde lucrări de N. Rimski-Korsakov (Logodnica ţarului – uvertură, care va fi prezentată în primă audiție la Oradea), S. Bortkiewicz (Concert nr. 3 pentru pian şi orchestră „Per Aspera ad Astra” în do minor, op. 32) și O. Respinghi (Feste romane).

„Maestrul Shinya Ozaki este unul dintre dirijorii pe care îi invităm aproape în fiecare stagiune, anul acesta chiar de două ori. El a fost cel care a venit cu ideea organizării la Oradea a unui program cu muzică din filme”, a precizat Todor Albert, directorul Filarmonicii orădene la conferința de presă.
Din 1994, Shinya Ozaki este dirijorul permanent al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Târgu Mureş. 4 ani mai tarziu a fost distins cu titlul „Pro Urbe” din partea primăriei municipiului Târgu Mureş. In 2001 Shinya Ozaki a fost răsplătit cu „Meritul schimburilor culturale” de către ambasadorul României în Japonia, iar în 2005, i s-a decernat „Meritul cultural în grad de comandor” de către preşedintele României.

Alte știri