Melomanii oradeni sunt astepti la concertul „a capella” al Corului de cameră VOCES

Evenimentul va avea loc duminică, 6 noiembrie 2016 , orele 17.00, la Sinagoga Neologă Zion. Intrarea este libera. Corul de cameră VOCES a fost înfiinţat în anul 2012 la iniţiativa unor studenţi teologi şi a unor foşti membri ai Coralei „Camerata Felix”.

Valoarea noului cor de cameră a fost confirmată în toamna anului 2013 la prestigiosul Festival Internaţional „Liviu Borlan” din Baia Mare, când a ocupat locul al treilea, loc surprinzător pentru un cor recent înfiinţat. În acelaşi an 2013, corul a evoluat în emisiunea „Tezaur folcloric”, dedicată sărbătorii Crăciunului, emisiune difuzată pe postul naţional de televiziune.

Un an mai târziu, în 2014, prezent doar cu partita de bărbaţi la Festivalul Interjudeţean de Muzică Sacră „Cu noi este Dumnezeu” desfăşurat la Orăştie, corul a obţinut un meritoriu loc II (în condiţiile în care locul I la secţiunea respectivă nu s-a acordat). În 2015, de data aceasta în formaţie completă, corul a câştigat locul I la acelaşi festival. De asemenea, profesorul Arnold Schneider, a primit diploma pentru cel mai bun dirijor al festivalului.

Distribuie informația
Alte știri