Melomanii oradeni vor audia, in premieră, Simfonia I, de V.S. Kalinnikov

Filarmonica de stat Oradea va prezenta joi, 1 februarie, în primă audiţie, Simfonia I în sol minor de Vasili Sergheievici Kalinnikov (1866-1901), alături de alte două lucrări ruseşti, sub bagheta dirijorului olandez Arthur Arnold.

Invitat e violonistul Remus Rîmbu, care, pentru prima dată, nu va concerta împreună cu tatăl său, dirijorul orădean, Romeo Rîmbu. El va interpreta Concertul pentru vioară şi orchestră, de Piotr Ilici Ceaikovski, una din cele mai cunoscute lucrări din întreaga literatură muzicală, o indiscutabilă capodoperă şi o adevărată piatră de încercare pentru toţi soliştii violonişti, conform agerpres.ro.

Remus Rîmbu a absolvit Conservatorul de Muzică din Viena în 2017, la clasa prof. Nicolas Köeckert, în prezent fiind masterand în anul I la Universitatea din Amsterdam, la clasa prof. Liviu Prunaru.
Tânarul orădean are un palmares impresionant, cu o serie de premii importante obţinute la concursuri de interpretare de prestigiu, mai multe apariţii cu orchestre din ţară, cât şi concerte în străinătate.

Distribuie informația
Alte știri