Meloterapie la Căminul Sf. Martin. Comunicat

În organizarea Uniunii Femeilor Bihor, marți 20 noiembrie 2018 a avut loc un eveniment cultural-muzical cu scop terapeutic pentru vârstnicii rezidenți ai Căminului de Bătrâni Sf. Martin din Nufărul, administrat de Asociația Caritas Catolica Oradea. Prin bunăvoința organizatorilor, și artiștilor inimoși care s-au implicat pro bono, cei 25 de rezidenți au avut parte de o oră deosebită plină de plăceri literare și muzicale.

Spectacolul a fost deschis de doamna Ioana Precup. Scriitoarea în vârstă de 80 de ani, autoare a 15 volume, a citit un buchet din poeziile sale. În partea a doua violoniștii Lucian Malița și Thurzó Sándor József au interpretat o serie de melodii clasice și romantice, stornând multe rânduri de aplauze, dar și lacrimi de bucurie în rândul rezidenților. Cei doi artiști au interpretat piese de Camille Saint-Saëns, Mascagni, Ernani Aguiar, Lehár Ferenc și Eszláry Erzsébet dar și pese romantice cerute de public, ca Romance Celebre de Martini, ori serenada spaniolă La paloma.

„Meloterapia este un factor esențial în îngrijirea și viața de zi cu zi a vârstnicilor în instituții. Cu acești artiști deosebiți colaborăm deja de ani buni, și împreună reușim să aducem puțină frumusețe prin artă oamenilor care au acces mai rar la evenimente culturale. Lucrăm cu cămine de bătrâni, școli, spitale – vârstnici și copii. Mă bucur că au fost alături de noi și în seara acesta” – a declarat doamna Valeria Ciupa, organizatoarea din partea Uniunii Femeilor Bihor, care a promis că va reveni cu mai multe programe similare la Căminul Sf. Martin.

Distribuie informația
Alte știri