Membrii PES Activists Bihor au marcat Ziua Internationala a Cartii

Sub motto-ul ”Colorează-ţi viaţa…colorează-ţi sufletul cu text şi poveste! Universul “culorilor literare” ne învăluie de pretutindeni, din exterior, prin cromatica lumii obiective, şi din interior prin reverberaţiile acesteia în trăirile noastre subiective”, membrii PES Activists din cadrul Partidului Social Democrat Bihor au marcat Ziua Internațională a Cărții printr-un spectacol cultural-artistic oferit tuturor categoriilor de vârstă.

Evenimentul s-a desfășurat marţi 26 aprilie 2017, în Parcul 1 Decembrie din Oradea. Au fost citite poveşti și texte literare care i-au captivat atât pe cei mici cât şi pe cei mari, personajele de poveste creând o atmosferă de neuitat.

UNESCO stabilea în anul 1995 ca dată de sărbătorire a cărţii la nivel internaţional ziua de 23 aprilie. Alegerea acestei zile se leagă de evenimente literare de maxim interes la nivel mondial, şi anume: ziua morţii marilor scriitori William Shakespeare şi Miguel de Cervantes, de ziua de naştere a unor scriitori importanţi, precum Vladimir Nabokov şi Maurice Druon. Datorită absenţei unei date clare a naşterii lui W.Shakespeare, dar cunoscând data botezării acestuia, 26 aprilie 1564, englezii au hotărât ca în aceeaşi dată de 23 aprilie să-i sărbătorească naşterea, dar şi să-i comemoreze moartea.

Distribuie informația
Alte știri