Memoria foştilor deţinuţi politic care au îndurat ororile Gulagului românesc trebuie păstrată

Reprezentanţii Asociației ”Cei 40 de Mucenici” mulțumesc din suflet tuturor celor care în anul 2017 au contribuit financiar la realizarea Memorialului ”Rezistență și Represiune în Bihor”, amenajat în subsolul corpului K din Cetatea Oradea. Este unul dintre puţinele spaţii muzeale din România dedicate în exclusivitate memoriei foştilor deţinuţi politic care au îndurat ororile Gulagului românesc.

De asemenea, în cursul anului trecut, tot cu sprijinul dvs., Asociația a mai derulat câteva proiecte importante: tipărirea unei broșuri trilingve ”Rezistență și Represiune în Bihor”, a unor flayere de promovare a Memorialului, respectiv a volumului ”Rezistență anticomunistă în întrebări și răspunsuri”.

Prin completarea FORMULARULUI 230 vă exprimaţi acordul ca, şi în acest an, să ne fiţi alături, virând cei 2% din impozitul pe salariu sau pensie către proiectele organizației noastre. În 2018, Asociația va continua să finanțeze noi proiecte expoziționale și editoriale dedicate memoriei foștilor deținuiți politic. Pentru derularea acestor programe culturale, vă propunem, în limita posibilităţilor dvs., să ne fiți în continuare parteneri.

Potrivit legislației în vigoare, persoanele fizice, inclusiv PENSIONARII, care doresc să susţină Asociaţia „Cei 40 de Mucenici”, pot completa FORMULARUL 230, pentru a direcţiona cei 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii sau pensie.
În ce priveşte firmele, acestea pot să scadă din impozitul pe profit sumele acordate ca sponsorizări în limita a 5 la mie din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. Forma oficială pe care colaborarea dvs. cu Asociaţia ar putea să o îmbrace ar fi un contract de sponsorizare.

Pentru acest an, legislaţia fiscală prevede ca fiecare persoană fizică să depună PERSONAL Formularul 230 la serviciile finanţelor locale (ANAF).
Datele Asociaţiei „Cei 40 de Mucenici”:
CIF: 31340614
COD IBAN: RO43BRDE050SV63246520500

Vă mulţumim anticipat pentru tot ajutorul oferit,
Cristina Liana Puşcaş, vicepreşedintele Asociaţiei „Cei 40 de Mucenici”
cristinpuscas@yahoo.com, memoriarezistentei@yahoo.com

Distribuie informația
Alte știri