Mersul Trenurilor 2019. Cât de “rapide” vor fi trenurile

Trenurile vor continua să meargă mai încet în 2019 față de acest an pe majoritatea magistralelor feroviare de transport, ameliorări urmând să fie înregistrate doar pe una singură, potrivit unei analize realizate de către Digi24.ro.

Ameliorările se vor simți doar pe rutele București-Oradea și București-Cluj. Pe ambele trenurile vor avea nevoie de o jumătate de oră mai puțin, față de prezent, pentru a ajunge la destinație. Dacă în prezent pe ruta București – Oradea trenul IRN 1741 face 13 ore și 14 minute în viitorul mers va avea nevoie de 12 ore și 39 de minute. La fel pentru București- Cluj-Napoca va avea nevoie de „doar” 9 ore și 28 minute față de 9 ore și 58 minute în prezent.

Un raport destinat Parlamentului, realizat în 2018, descria starea precară în care se găsește calea ferată. Din totalul celor 13.680 kilometri de linie de cale ferată, 9.908 de kilometri nu mai oferă siguranţă , zone în care, cel mai probabil, se circulă cu mari restricţii de viteză. Procentul de linie degradată este de 72,4 la sută.

Creșterea vitezei de circulație nu poate avea loc decât după remedierea acestor aspecte negative însă CFR SA își focalizează atenția pe 1-2 proiecte importante de modernizare a căii ferate, finanțate din fonduri europene.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri