Mesaje emoționante, în cadrul unei expoziții organizată de polițiștii de prevenire bihoreni

Joi, 9 decembrie a.c., la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din municipiul Oradea, a avut loc lansarea expoziție de desene și mesaje preventive realizate de comunitatea locală, în cadrul concursului de mesaje de încurajare și susținere pentru victimele violenței domestice „Violența lasă urme! Îndrăznește să ridici privirea!”, derulat de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, împreună cu reprezentanții Fundației „Lampas”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor în colaborare cu Fundaţia „People to People”.

Cele mai sugestive mesaje de susținere pentru victimile violenței domestice, create de participanții la concurs, au fost selectate și expuse de polițiștii de prevenire bihoreni, pentru a atrage atenția asupra diferitelor forme de violență cu care se confruntă comunitatea locală,

pentru ca victimele violenței domestice să înțeleagă că nu sunt singure, că pot și trebuie să ceară ajutor pentru a ieși din astfel de situații, pentru a le ajuta să depășească momentele critice prin care unele tocmai trec.

În cadrul momentului festiv, polițiștii de prevenire bihoreni au oferit diplome de participare tuturor participanților la concurs, la lansare fiind prezenți o parte din concurenții care s-au implicat și au transmis desene și mesaje emoționante.

La finalul evenimentului, două eleve de la Liceul de Arte din Oradea au susținut un moment artistic, încântând sufletele celor prezenți cu colinzi specifice sărbătorilor de iarnă.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 9 – 24 decembrie a.c.

În continuarea proiectului preventiv, mesajele primite de polițiștii de prevenire bihoreni în cadrul concursului vor fi folosite la editarea unor materiale informativ – preventive, realizate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Fundația „Lampas” și D.G.A.S.P.C. Bihor, sub forma unor ghiduri pentru victime și specialiști, materiale care să ajute la înțelegerea fenomenului și identificarea timpurie a semnelor care indică o relație abuzivă, pentru ca victimele să își cunoască drepturile și unde pot cere ajutor.

În perioada următoare, inițiatorii proiectului continuă întâlnirile de informare cu reprezentanții unor asociații cu atribuții în domeniul asistenței sociale, cu studenți și cu reprezentanți ai primăriilor din județul Bihor, pentru a le reaminti legislația în domeniu, instituțiile abilitate să intervină în caz de violență domestică, drepturile victimelor, forme de manifestare a violenței domestice și care sunt pașii de urmat pentru a ieși dintr-o relație abuzivă.

Atât concursul de mesaje preventive, cât și expoziția de desene au fost organizate de polițiștii de prevenire bihoreni în cadrul campaniei de prevenire a violenţei în familie „Violența lasă urme! Îndrăznește să ridici privirea!”, desfășurată între două date calendaristice semnificative: 25 noiembrie – Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi 10 decembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

Distribuie informația
Alte știri