Mesajul ALDE catre Bolojan: „Declaraţiile primarului pe subiectul Aeroportului Oradea sunt cel puţin surprinzătoare. În caz că a uitat, îi reamintim”

Declaraţiile primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, pe subiectul Aeroportului Oradea, în care acesta blamează conducerea CJ Bihor pentru modul în care a gestionat atât managementul Aeroportului cât şi concursul pentru ocuparea funcţiei de director general sunt cel puţin surprinzătoare,  arata presedintele ALDE Bihor, Ciprian Blejan,  intr-un comunicat de presa.
„Domnia sa  este – în caz că a uitat, îi reamintim  –  semnatarul acordului încheiat la sfârşitul lunii iulie cu PSD, ALDE şi UDMR pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare ale judeţului, primul punct din protocolul de colaborare vizând demersuri comune pentru dezvoltarea Aeroportului Oradea. Era deci, de datoria tuturor, PSD, UDMR, ALDE şi PNL să se implice în soluţionarea acestei probleme, să discute pe acest subiect, pentru că este unul de interes major pentru judeţ. Dar nu pentru toată lumea.
Potrivit ALDE, protocolul, în vigoare până în 2024, îi oferea deci domnului primar toate pârghiile de a promova concursul pentru ocuparea funcţiei de director general la Aeroport, măcar pe site-ul propriu al Primăriei dacă nu într-una din numeroasele conferinţe de presă pe care le-a susţinut astă vară de multe ori doar pentru a prezenta, cu titlu de noutate, proiecte pe care le-a mai anunţat ca fiind demarate de cel puţin 2-3 ori.
În decursul celor aproape două luni, domnul Bolojan nu a iniţiat demersuri, discuţii comune pe această temă. Nici despre comisia de examinare, nici despre condiţiile impuse candidaţilor, reacţionând abia în momentul în care a aflat că există un singur candidat cu dosar complet înscris în concurs.
A fost oprit vreun alt candidat să se înscrie? S-au făcut presiuni ori vreun abuz? Răzvan Horga, pe care domnul primar îl dă ca exemplu, nu s-a înscris iar în aceste condiţii este cel puţin de prost gust să invoci componenţa comisiei de examinare şi să înfierezi un alt candidat.
 Eu nu îmi permit să contest capacitatea de management al doamnei Antik, precum face domnul Bolojan, pentru că nu o cunosc. Chiar mi-aş dori să facă performanţă dacă va trece examenul pentru că este în interesul tuturor ca după păguboasa “eră” Pasc, Aeroportul Oradea să revină pe un trend pozitiv. Să îi aduc aminte domnului primar că, înainte de a intra în administraţie, a fost un simplu comerciant?
Revenind la situaţia Aeroportului Oradea, aştept şi eu, ca oricare alt bihorean, deci ca şi domnul Bolojan, să avem zboruri directe spre hub-uri de distribuire a curselor (Londra, Frankfurt, Paris, Amsterdam), mi-aş dori chiar o cursă lunară peste Ocean. Dacă cu ani în urmă se putea zbura de pe Aeroportul Satu-Mare spre Canada, oare de ce nu s-ar putea din Oradea?
Însă pentru acest lucru este nevoie de implicare comună, nu de jigniri.
Distribuie informația
Alte știri