Mesajul „de pe front” al medicului Alin Suciu: Se vede luminița de la capătul tunelului

De miercuri, 8 aprilie, personal medical din România, selectat pe bază de voluntariat, acționează in zona Milano, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene. O face în sprijinul sistemului sanitar italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Alin Suciu face parte din echipa de voluntari români care a plecat în Italia, „pe front”, aşa cum chiar el spune, alaturi de alti doi medici și o asistentă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Este angajat al UPU-SMURD Bihor din 2010, iar acum două săptămâni s-a mutat la un spital din Lecco, nordul Italiei, pentru a da o mână de ajutor cadrelor medicale din Peninsulă.

Într-un interviu pentru TVR1 , medicul din Oradea spune că se bucură mai tare ca oricând de sărbătorile pascale, pentru că numărul bolnavilor critici a început să scadă.

„Recuperarea unei părți semnificative dintre pacienți începe să se vadă. Sperăm ca trendul să se mențină în același ritm. […] Există speranță. Se vede luminița de la capătul tunelului. Dar, pentru a putea ajunge la ea, trebuie ca toată societatea să lupte împreună. […] Totul va fi bine”, a declarat medicul Alin Suciu.

Distribuie informația
Alte știri