Mesajul primarului Ilie Bolojan la Sărbătoarea Sfintelor Paşti 2020

Foto: facebook

Dragii mei,

Sărbătorim Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creștinilor, cunoscută ca Sfintele Paști. Lumina, bucuria și speranța îi sunt asociate. Familiile se adună în jurul mesei. Grijile sunt lăsate la o parte iar gândurile se leagă de fapte bune şi de recunoștință.

Anul acesta va fi altfel, ceea ce făceam an de an, generații de generații, nemaifiind posibil din cauza epidemiei de coronavirus. Nu mai mergem la slujbă la biserică, nu ne mai aducem părinții la masă, nu ne mai vizităm frații și prietenii. Majoritatea dintre noi vom trece peste aceste neajunsuri. Sunt însă şi oameni care au o povară mult mai grea de dus, pentru ei şi familiile lor, pentru comunitatea noastră. Gândurile mele se îndreaptă spre aceștia.

Oamenii în combinezoanele de protecție: personalul medical din spitale, de la secțiile care se ocupă de pacienții infectaţi, cei de la laboratorul COVID, urgentiştii, ambulanţierii şi jandarmii care mențin ordinea în centrele de carantină. Ei sunt expuși infectării zi de zi. Pe umerii lor stă, în mare parte, sănătatea bihorenilor în aceste zile. Ei vor sărbători pe baricade. Au dovedit că ne putem baza pe ei. Le mulțumesc celor din linia întâi!

Vârstnicii şi cei neajutorați. Sunt mulţi care nu mai au pe nimeni sau ai căror aparţinători nu pot fi lângă ei. Stau singuri în apartamente și în casele lor şi așteaptă un sprijin. Le mulțumesc celor care le-au dat până acum o mână de ajutor. În războaie, trupele de elită nu-și abandonează răniții pe front. Noi suntem o comunitate puternică și nici un orădean nu trebuie lăsat în urmă, singur. Sunaţi-i, vă rog, şi ajutați-i cu ce puteţi.

Cei peste 10.000 de oameni în şomaj sau care au afacerile închise. Cu un salariu minim şi fără rezerve, cu rate la bănci sau cu chirii care nu pot fi oprite, nu pot avea sărbători liniștite. Cu cât va porni mai repede economia, cu atât vor trece mai ușor peste greutăți. Îi ajutăm stând în case, limitând răspândirea epidemiei, contribuind astfel la scurtarea perioadei de blocaj economic. Am încredere că luna mai va aduce redeschiderea economiei și vieții sociale.

Bunul Dumnezeu să vă dea tuturor sănătate și sărbători liniștite.

Hristos a Înviat!

Distribuie informația
Alte știri