Mesajul PSS Virgil Bercea în urma incendiului Catedralei Notre Dame din Paris

În urma incendiului devastator de ieri seară din Paris, PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, a trimis astăzi, în limba franceză, un mesaj adresat Arhiepisopului de Paris, mons. Michel Aupettit, și întreg poporului francez. Mesajul Preasfinției Sale este cu atât mai sensibil, cu cât a trăit în mod personal, pe 25 august 2018, o experiență similară, la Oradea.

Ne-a mișcat și întristat profund incendiul teribil care a afectat Catedrala Notre-Dame din Paris pe 15 aprilie. Este o dramă pentru întreaga Biserică, pentru întregul Paris și în același timp pentru întreaga omenire.
Pe 25 august anul trecut și noi am fost încercați de un incendiu dramatic, care a distrus o mare parte a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea. Sunt și eu în asentimentul Excelenței Voastre! La acel moment am zis ca și Dreptul Iov „Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului binecuvântat!”.
Prin prezenta, vă asigurăm, Excelența Voastră, și pe poporul francez, de rugăciunea și întreaga noastră afecțiune. Vă suntem aproape, vă încurajăm și suntem siguri că, din propia cenușă, Catedrala Notre-Dame din Paris va renaște și își va recăpăta splendoarea.
Vă susținem cu forțele noastre modeste și vă suntem aproape. Poporul francez trebuie să fie convins că, dincolo de încercare, este viață!

O îmbrățișare în Cristos cel Înviat,
† Virgil Bercea
Episcop de Oradea


Distribuie informația

Alte știri