Diferențele foarte mari de temperaturi de la o zi la alta, umiditatea excesivă, intemperiile, presiunea atmosferică și schimbările ce intervin în câmpul magnetic din aceste cauze sau altele, complementare, ne aduc mari neplăceri. În cazul celor meteosensibili, situația este și mai gravă, având în vedere faptul că nu mai discutăm de un simplu disconfort, ci de stări de slăbiciune, stări de rău fizic sau psihic, iar în unele cazuri de situații care se pot transforma în urgențe.
Persoanele meteosensibile devin depresive, au dureri de cap, ameţesc, sunt agitate şi nervoase, nu se pot concentra, sunt complet dezinteresate de ceea ce se întâmplă în jurul lor, sunt chinuite de dureri de oase, dar şi de insomnie.
In astfel de situaţii, cel mai indicat este să-ţi păstrezi calmul, să înveţi să te cunoşti, spionându-ţi atât fizicul, cât şi psihicul şi, mai ales, să te informezi. Un ceai calmant, un duş cald, urmat de un masaj, parţial sau total, o lectură uşoară şi plăcută pot fi cele mai puternice leacuri.
Sunt indicate alimentele, în special legumele și fructele cu un conținut bogat în magneziu, potasiu și seleniu, vitamina B6 și vitamina C. Alcoolul și excitantele reprezintă cea mai proastă alegere în astfel de situații, agravând în mod catastrofal aceste stări.
Izolarea, statul excesiv în casă sau în pat agravează aceste stări. Medicii ne sfătuiesc să ieșim afară, să respirăm profound, să facem plimbări pe jos au cu bicicleta, chiar dacă plouă, bate vântul ori este mai frig.