Meteorologii anunta seceta puternica si recolte compromise. Nici Bihorul nu sta prea bine

Seceta a cuprins deja Romania, avertizeaza meteorologii, care spun ca este prea putina apa in sol, iar recoltele vor fi compromise. Judete precum Arad, Buzau sau Braila sunt vizate de seceta puternica, iar hectare intregi de grau, orz si rapita sunt in pericol. Bihorul alaturi de alte regiuni e incadrat la seceta medie, se arata in materialul stirileprotv.ro.

Meteorologii spun ca in Romania clima s-a schimbat atat de mult incat avem ierni uscate cu zapada putina, iar toamna temperaturile sunt comparabile cu cele din vara. Ei avertizeaza ca aproape toata suprafata arabila a Romaniei este afectata de seceta. In zone vaste din vest, centru si est rezerva de apa din sol nu depaseste 150 de metri cubi la hectar, cand ea ar fi trebuit sa fie la 450 de metri cubi.

Problema pentru agricultura romaneasca este ca doar 3 la suta din suprafata arabila are sistem de irigatii. In rest, numai ploaia poate salva recoltele.Pana cand ogoarele tarii vor fi din nou impanzite de sisteme de irigatii, agricultorii sunt la mila cerului.

Distribuie informația
Alte știri