Meteorologii au anuntat cum va fi vremea in Crisana pana in 17 decembrie

Primele două zile din interval vor fi caracterizate de vreme rece, cu maxime în jurul a – 2…2 grade și minime de -4…-2 grade.

De miercuri însă, valorile termice vor marca o creștere treptată, până spre mijlocul celei de a doua săptămîni, perioadă în care se vor înregistra în medie maxime de 7…10 grade și minime de -2…2 grade.

După data de 13 decembrie, o nouă advecție de aer rece va determina scăderea temperaturilor la niveluri apropiate de cele caracteristice celei de a doua decadă a lunii decembrie, cu maxime de 4…5 grade și minime de -2…0 grade.

Precipitațiile se vor semnala pe spații restrânse și vor fi slabe cantitativ în perioada 4 -9 decembrie. După acest interval acestea vor avea o frecvență mai mare, însă în medie nu vor fi însemnate cantitativ.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Distribuie informația
Alte știri