Meteorologii au anunțat prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Vezi ce ne așteaptă

Foto: Gabriel Popescu

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pe o lună, din 19 septembrie și până în 17 octombrie. Până la finalul lunii, vremea va fi mai rece decât este normal în această perioadă, însă după 1 octombrie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice.

Vremea în săptămâna 19 – 26 septembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și sud-vestice.

Vremea în săptămâna 26 septembrie – 3 octombrie 

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo în săptămâna 3 – 10 octombrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza pentru săptămâna 10 – 17 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile estice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri