Meteorologii au emis, luni, noi avertizări nowcasting Cod galben de vreme rea, valabile în nouă județe. E şi Bihorul printre ele

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în zona județelor Alba, Sibiu, Mureș (zona joasă, respectiv în localitățile: Sovata, Eremitu și Ibănești) se va semnala ploaie și lapoviță, care izolat vor favoriza depunerea de polei.

În același timp, până la ora 14:00, în zona montană a județelor Neamț și Suceava, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va continua să aibă intensificări ce vor atinge și depăși 100 km/h, spulberând și viscolind zăpada. Trecător, se vor mai semnala ninsori slabe.

Până la ora 14:00, în județele Bihor, Timiș, Arad și Caraș-Severin vor fi intensificări locale ale vântului, cu viteze care vor atinge și depăși la rafală 50 — 60 km/h, la munte 70 — 80 km/h. De asemenea, sunt prognozate precipitații sub formă de ploaie.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

Distribuie informația
Alte știri