Metoda ”Accidentul”, adaptată la Whatsapp. Vezi cum funcționează înșelătoria

O nouă înșelătorie, ralizată prin intermediul Whatsapp, își face loc în România, la începutul anului 2022. Este de fapt o variantă a ”metodei accidentul” pentru că utilizează cam același scenariu. 

Victimele sunt abordate de pe un număr de telefon necunoscut, în numele unor membrii ai familiei. Acestora li se prezintă o situație aparent credibilă.

”Mami, mi-am pierdut telefonul și nu mai am acces la contul cu bani. Îți dau mesaj de pe telefonul unui prieten. Am nevoie de 5.000 de lei urgent (suma poate fi mult mai exactă, în funcție de scenariu) pentru că trebuie să fac o plată azi”.

”Mama, mi s-a furat telefonul, trebuie să îmi iau rapid altul ca să blochez cardul să nu mă trezesc că rămân fără bani în conturi”.

Apoi urmează indicațiile de plată și țeapa e consumată.

Față de metoda clasică ”Accidentul”, în această situație, atacatorul nu mai trebuie să își întâlnească victima și se poate afla la mare distanță, într-un alt oraș.

”Nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi și nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială ci sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, celei mai apropiate unităţii de poliţie” transmit reprezentanții Poliției.

Sursa: alba24.ro
Distribuie informația și pentru prietenii tăi:

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri