Migrantii forteaza tot mai des granita de vest. Doi afgani si un moldovean au fost prinsi in weekend in Bihor

Foto: arhiva

În data de 05.11.2016, în jurul orei 01.00, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, pe timpul executării unei misiuni specifice, a depistat două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Bărbaţii,care nu vorbeau limba română, au fost reţinuţi la aproximativ 300 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, s-a stabilit că sunt cetăţeni afgani, în vârstă de 20, respectiv 19 ani, solicitanţi ai unei forme de protecţie pe teritoriul României, care au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Pe de alta parte, in data de 06.11.2016, în jurul orei 10.00, pe sensul de ieşire din ţară, poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, au observat o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, pe lângă autovehicule, încercând să se sustragă controlului.
Imediat s-a trecut la reţinerea persoanei în cauză, aceasta fiind condusă la sediul sectorului pentru cercetări. Poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul este Andrei R., în vârstă de 31 de ani, cetăţean din R. Moldova, care a intrat legal în România, dar avea interdicţie de a intra în Spaţiul Scengen. Acesta a declarat că a recurs la această metodă deoarece ştia de interdicţie şi intenţiona să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în ambele cauze acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie informația
Alte știri