Mihai Lasca nu vrea să demisioneze din Parlament deşi are o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare

Deputatul Mihai Ioan Lasca, ales pe listele Alianţei pentru Unirea Românilor, și condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, spune că nu vrea să demisioneze din Parlament, după această condamnare.

Parlamentarul bihorean, care acum nu mai face parte din AUR, susține că problema de natură penală este una ”personală”, care nu ar avea legătură cu activitatea de parlamentar.

Potrivit News.ro, el a fost condamnat după ce l-a bătut pe partenerul fostei sale iubite, pe care parlamentarul l-a agresat în vara anului 2019, după ce l-a blocat în trafic.

Nu văd ce legătură să aibă cu mandatul meu. E o problemă personală. Nu am bătut pe nimeni, totul a fost dus în derizoriu. Ați văzut că eu aș fi bătut pe cineva? A fost singura probă care … Știu, e una injustă. Și la fel de bine vreau să subliniez faptul că nu am intrat în politică ca să fiu exonerat de răspunderea penală, drept dovadă nu am uzat de dreptul la imunitate parlamentară. Eu am fost ales de popor, sunt reprezentant al poporului, nu am de ce să iau în calcul asemenea ipoteză.” – a declarat, marți, deputatul Lasca.

Conform news.ro, în acest dosar, Judecătoria Oradea a decis, în noiembrie anul trecut, ca Lasca să primească o sentinţă de doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de patru ani, dar şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oradea sau Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, pe o perioadă de 120 de zile.

Lasca, intrat în Parlament pe listele AUR, în prezent fiind deputat neafiliat, are 41 de ani şi este la primul mandat de parlamentar.

El a avut până acum două interpelări şi mai multe declaraţii politice, unele împotriva rețelei 5G şi a vaccinării anti-COVID

Distribuie informația
Alte știri