Mihai Șora a împlinit 106 ani. Pe filosoful care şi-a petrecut toate vacanţele copilăriei în Bihor umorul nu l-a părăsit

Mihai Sora

Mihai Şora, marele filosof şi eseist român împlineşte, luni, 106 ani. Acesta s-a născut pe 7 noiembrie 1916, Ianova, Comitatul Timiș, Austro-Ungaria, ca fiu de preot ortodox originar din satul bihorean Feneriș, locul in care filosoful şi-a petrecut toate vacanţele de vară şi uneori şi pe cele de Paşti, pana la varsta de 15 ani.

„Singura taranime pe care o cunosc de la vatra e cea din partea apuseana a ţarii, inclusiv cea din Bihor (tatal meu se trage din depresiunea Beiusului, situata intre Muntii Codrului si Apusenii propriu-zisi)”, spune filosoful care a vizitat locurile copilariei de langa Beius în urmă cu câțiva ani iar apoi a postat pe Facebook mai multe amintiri insotite de o fotografie din cimitirul satului.

Mihai Şora a transmis azi un mesaj pe pagina sa de socializare, alături de o fotografie care-l înfăţişează cu un balon cu cifra 6 în mână.

Dacă e luni, îl luăm pe 6 în braţe… tradiţionala poză cu balon”, este mesajul postat de filosof pe pagina sa de socializare. Mihai Şora a adăugat: ”Anul viitor intru la şcoală”.  

Mihai Șora este, din octombrie 2012, membru de onoare al Academiei Române. În 2016, a primit Ordinului ”Steaua României”, în rang de Cavaler, din partea preşedintelui Klaus Iohannis. 

Distribuie informația
Alte știri