Mihai Șora, după Congresul PNL: „A mai murit un partid politic”

Foto: arhiva

Premierul Florin Cîțu a câștigat alegerile interne pentru funcția de președinte al PNL în urma Congresului de sâmbătă de la Romexpo. Acest rezultat a avut darul de a-l face pe filosoful Mihai Șora să posteze un mesaj în care anunță „decesul” PNL.

„A mai murit un partid istoric”, a scris Mihai Șora pe Facebook, după Congresul PNL de sâmbătă.

Anterior, Mihai Șora postase un mesaj în care a folosit cuvinte dure la adresa câștigătorului alegerilor interne din PNL, premierul Florin Cîțu.

„Vă dați seama că nu este vorba doar despre viitorul unui partid, da? Că rezultatul de astăzi ne va atinge pe toți, într-o formă sau alta? Că nu asistăm la un simplu spectacol unde râdem și suspinăm, strângem din dinți și ne enervăm? Că – între un om cu bune și rele, pe care îl știm de 30 de ani, și un altul, scos peste noapte din joben, cu vădite puseuri autoritare și dezechilibre emoționale, lipsit de cultură politică (și de orice cultură, altminteri), un mincinos patologic cu proptele ascunse în culise ori la vedere – alegerea ar trebui, de fapt, să fie spontană și simplă…? Și mai vine și iarna…”, a scris Mihai Șora pe Facebook.

Mihai Șora s-a născut pe 7 noiembrie 1916, la Ianova, Comitatul Timiș, Austro-Ungaria, ca fiu de preot ortodox originar din satul bihorean Feneriș, locul în care filosoful si-a petrecut toate vacantele de vară şi uneori şi pe cele de Pasti, până la vârsta de 15 ani.
Alte știri