Mihai Sora, marele filosof roman care si-a petrecut copilaria in Bihor, a fost la vot. Vezi cu ce mesaj

Foto: arhiva

Mihai Sora, marele filosof si eseist roman care a implinit in noiembrie 102 ani, a fost la vot. A dorit sa impartaseasca pe un site de socializare asta. El a scris „DA, DA pentru Girafa, pentru copii, pentru Europa si pentru tot ce ne tine impreuna. Pentru demnitate, cinste, dreptate”.

Filosoful si-a petrecut toate vacantele copilariei in Bihor. „Singura taranime pe care o cunosc de la vatra e cea din partea apuseana a tarii, inclusiv cea din Bihor (tatal meu se trage din depresiunea Beiusului, situata intre Muntii Codrului si Apusenii propriu-zisi. In primavara anului trecut Mihai Sora a vizitat locurile copilariei de langa Beius iar apoi a postat pe Facebook cateva amintiri insotite de o fotografie din cimitirul satului.

„Dealurile si pasunile copilariei mele au ramas tefere, chiar daca au disparut casele de lemn, iar prunii si ciresii nu mai sunt aceiasi. Bunicii nu se mai catara in copaci, ci isi duc scaunelul la subtioara, urcand coasta- pana pe culmea de unde pot privi –increzatori, dar nu mai putin igrijorati – spre zarea surpata si tulbure a tarii”.

Distribuie informația

Alte știri