Mihai Tudose: Pilonul II de pensii va fi optional

Pilonul II de pensii nu va fi desfiintat, dar va deveni optional, a anuntat premierul Mihai Tudose intr-un interviu acordat postului Digi24. Guvernul analizeaza posibilitatea ca de la anul romanii sa decida singuri daca vor sau nu ca pensia lor sa fie administrata si de fonduri private, nu doar de catre stat, a aratat seful Executivului, potrivit unui fragment din interviu postat pe site-ul Digi24.

„Ca sa va spun in premiera, cred ca solutia spre care ne ducem este sa anuntam populatia, in functie de nivelul de salarizare, unde e mai bine sa isi puna banii: la pilonul I, la pilonul II, toti la pilonul I… Nu desfiinteaza nimeni pilonul II, nu il asasineaza nimeni, nu il chinuie, nu il schingium, dar va fi optional. Romanul va avea un tablou in fata. Eu cu contributia mea atat obtin pe punctul de pensie, dincolo atat obtin ca randament”, a declarat Tudose.

Potrivit unor surse, planurile Guvernului erau de a diminua de la 5,1% la 2,5% contributia virata de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), masura care ar fi afectat dramatic dinamica sumelor acumulate in cele aproape 7 milioane de conturi individuale ale participantilor la acest sistem.

Distribuie informația
Alte știri