Mii de contracte parțiale de muncă au fost desființate în Bihor ca efect al supraimpozitării

Foto: pixabay.com

Măsurile recente luate de Guvern, prin supraimpozitarea joburilor part-time, lovesc în cei mai vulnerabili dintre români. Efectul nociv al măsurii s-a văzut imediat: în primele 3 zile ale lunii august au fost închise la nivel național 44.515 de contracte part-time, arată USR Bihor, într-un comunicat de presă.

Deputatul USR Silviu Dehelean  a întrebat ITM Bihor câte contracte de muncă part-time s-au pierdut în județul Bihor. Bihorenii trebuie să știe câți oameni și-au pierdut locurile de muncă din cauza incompetentei coaliții de guvernare PSD-PNL. Răspunsul primit ne arată dimensiunea dezastrului.

La data de 05 ianuarie 2022, numărul contractelor individuale de muncă active cu timp parțial era de 40100. Jumătate de an mai târziu, la 05 iulie 2022, numărul acestora era de 38920. O lună mai târziu, după ce măsurile coaliției de guvernare au fost publicate și au intrat în vigoare, la nivelul județului Bihor numărul contractelor individuale de muncă active cu timp parțial era de 30653.

8267 de contracte de munca active cu timp parțial au fost desființate.

Dacă privim evoluția contractelor de muncă active cu normă întreagă, la data de 05.07.2022 erau 154252, iar la data de 05.08.2022 erau 157731. Putem observa o crește de 3479 noi contracte de munca cu normă întreagă. Dar întrebarea este ce s-a întâmplat cu restul contractelor pana la 4788? 

4788 contracte au fost desființate. Asta este performanța guvernului PSD PNL UDMR! Într-un moment în care prețurile cresc de la o zi la alta, iar la iarnă nu vom ști cât o să plătim pentru căldură, Guvernul lasă circa 5000 de bihoreni,  dacă nu chiar mai mulți, fără o sursă de venit.

Ultimele cifre publicate de Eurostat, care plasează România pe locul 2 în Uniunea Europeană la riscul de sărăcie, confirmă încă o dată prăpastia economică spre care ne îndreptăm și pe care coaliția PSD-PNL-UDMR nu o mai poate manipula prin fake news-uri  și atacuri la USR. Creșterea taxelor și impozitelor, în special pe muncă, vor mări și mai mult riscul de sărăcie, în condițiile în care costul vieții a crescut, iar ratele bancare s-au dublat într-un an. Aceste măsuri pur și simplu descurajează munca și arată că guvernanții aplică o prezumție de vinovăție și  ne consideră hoți pe toți cei care muncim.

Distribuie informația
Alte știri