Mii de credincioşi au luminat dealul din jurul Mănăstirii Nicula

Foto: facebook/Mănăstirea Nicula

În fiecare an, în 15 august, În fiecare an, în 15 august, Mănăstirea Nicula este locul în care pelerinii se adună pentru a se închina Fecioarei Maria. Obiceiul păstrat cu sfințenie de zeci de ani îi provoacă pe credincioși să purceadă pe jos, în pelerinaj, pe un anumit traseu, până la Mănăstire. Înconjurarea bisericii de lemn din centrul complexului mănăstiresc, pe coate și genunchi, e de asemenea un obicei păstrat cu sfințenie de credincioși. este locul în care pelerinii se adună pentru a se închina Fecioarei Maria.

Mii de credincioşi au luminat luni seara dealul din jurul lăcaşului de cult cu lumânări ţinute în mână şi într-un glas s-au rugat şi au cântat cântece dedicate Fecioarei Maria. Au făcut asta direct în faţa icoanei făcătoare de minuni, care a fost scoasă de un sobor de preoţi din biserică pentru ca pelerinii să se poate închina.

În ziua praznicului, marți, 15 august 2023, de la ora 9:00, tot pe altarul de vară, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, săvârșeste Sfânta Liturghie și va rosti pelerinilor un cuvânt de învățătură. 

Distribuie informația
Alte știri