Mii de credinciosi sunt asteptati vineri la Manastirea Izbuc. Ortodocsii sarbatoresc „Izvorul Tamaduirii”

Mii de credincioşi ortodocşi din Bihor, dar şi din alte colţuri ale ţării vor participa vineri la Manastirea Izbuc de praznicul Izvorului Tămăduirii, la hramul celei mai vechi vetre monahale din Eparhia Oradea.

Programul liturgic incepe joi seara la ora 19.00, prin oficierea slujbei Privegherii. Va urma procesiunea la izvorul tămăduitor, Izbuc, şi apoi Taina Sfântului Maslu .
In ziua praznicului, de la ora 8.00, va fi oficiat Acatistul praznicului si Sfânta Liturghie arhierească, săvârșită de PS Sofronie, episcopul Oradiei.
Va fi sfintita si apa izvorului.

Pelerinii se vor putea închina la un fragment din lemnul Sfintei Cruci, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, la icoana Mântuitorului pictată de părintele Arsenie Boca, precum și la moaștele Sfântului Nectarie și a mai multor sfinți.
La final, toți pelerinii vor primi apă sfințită de la izvorul tămăduitor și vor fi poftiți la tradiționala agapă frățească.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri