Mii de pelerini sunt asteptati la Oradea cu prilejul „Anului Jubiliar Sfântul Ladislau”

O serie de manifestări cu caracter pastoral și cultural vor avea loc, în acest an, în orașul de pe Crișul Repede, cu prilejul aniversării a 825 de ani de la canonizarea Regelui Ladislau, fondatorul Episcopiei Romano-Catolice de Oradea.  Pentru a marca acest eveniment istoric, 2017 a fost proclamat, în Dieceza de Oradea, „Anul Jubiliar Sfântul Ladislau”.

Vor fi expoziţii specifice, deschise la Palatul Episcopal şi în Cetate, precum şi concerte de muzică religioasă şi muzică simfonică. De asemenea, Episcopia Romano-Catolică a început să tipărească mai multe pliante informative referitoare la moştenirea Regelui Ladislau, catedralele orădene şi relicvarele create pentru moaştele întemeietorului Oradiei.

Unul dintre momentele importante şi spirituale ale Anului Jubiliar este pelerinajul diecezan din 14 mai, care va cuprinde o procesiune a credincioşilor cu relicvarul orădean al Sfântului Ladislau (care conține o bucățică din craniul regelui), precum şi o procesiune cu craniul Sfântului Ladislau, care va fi adus la Oradea – după sute de ani – din reclivarul de la Győr. Pentru acel eveniment sunt aşteptaţi circa 3.000 de credincioşi din România şi Ungaria dar şi din alte ţări.

Foto:crisana.ro

 

Alte știri