Mii de români rămași blocați la granița cu Ungaria vor reveni în țară. Mesajul autorităților

Foto: stirileprotv.ro

Mii de romani aşteaptă la această oră să intre în ţara pe la graniţa de vest după ce noaptea trecută li s-a permis să tranziteze rapid Ungaria.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a discutat cu omologul său ungar, privind facilitarea accesului românilor care au rămas în continuare blocați la granița cu Austria, după ce aproximativ 3000 de persoane au ajuns în țară în  cursul nopții.

Astfel, potrivit noii înțelegeri, restul românilor vor tranzita teritoriul Ungariei în intervalul miercuri, ora 21.00 – joi, ora 05.00.

“Cu privire la blocajul reapărut la granița dintre Austria și Ungaria, în cursul acestei dimineți, generat de faptul că nu toți cetățenii români aflați la frontiera menționată au reușit să intre în Ungaria spre România în cursul acestei nopți, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o nouă convorbire cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, în vederea identificării unei noi soluții pentru asigurarea tranzitului și facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români. Soluția agreată cu partea ungară este următoarea: se va permite accesul pe teritoriul Ungariei în vederea tranzitului, tuturor cetățenilor români care se află la acest moment la granița dintre Austria și Ungaria începând cu ora 12.00, ora Ungariei, până la eliminarea blocajului. În același timp, partea ungară a acceptat ca tranzitul să fie permis în fiecare zi, în intervalul orar 21.00 – 05.00, ora Ungariei, pe rutele indicate de către autoritățile ungare”, se arată în comunicat.

Foto: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri