Mii de spectatori în Piața Unirii la primul concert Sounds of Oradea Festival

Soprana Angela Gheorghiu și tenorul Teodor Ilincăi alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Oradea sub bagheta dirijorului David Gimenez Carreras au deschis cea de-a III-a ediție a Festivalului de vară Sound of Oradea.

Programul a fost construit pe vocile celor doi soliști invitați, conținînd arii și duete/scene din opere veriste compuse de Francesco Cilea, Giacomo Puccini, Pietro Mascagni și Rugiero Leocavallo, cântece Ernesto de Curtis și un duet din Văduva Veselă de Franz Lehar, precum și lucrări orchestrale de Jules Massenet și Nikolai Rimski Korsakov.

Soprana Angela Gheorghiu a avut nevoie de timp până când și-a intrat în formă, în prima arie și primul duet cu tenorul Teodor Ilincăi, fiind eclipsată de acesta cu vocea sa amplă și strălucitoare. Odată cu Aria lui Ciociosan din Madama Butterfly de Puccini (anul acesta se împlinesc 100 de ani de la moartea marelui compozitor verist italian), celebra soprană a arătat că încă mai are ceva de oferit publicului. Vocea ei și-a recăpătat siguranța și calitățile care au dus-o pe Angela Gheorghiu pe marile scene ale lumii, chiar dacă îndrăgita artistă are 58 de ani. În ariile și duetul din opera Tosca ce au urmat, cei doi artiști au făcut o echipă șarmantă cu voci minunate, farmec scenic și bucuria de a juca, de a răpi ascultătorii pentru câteva clipe într-o altă dimensiune. Tenorul Teodor Ilincăi a fost surpriza serii. Încă de la prima arie vocea sa amplă și strălucitoare a cucerit ascultătorii.

La cererea publicului cei doi soliști au mai oferit trei bisuri, două dintre ele fiind piese românești. Soprana Angela Gheorghiu este încă de la primele apariții scenice un înflăcărat promotor al muzicii românești. Iar aseară a fost și promotor al creatoarei de modă orădene Raluca Mihălceanu.

Publicul a umplut Piața Unirii, iar cei care nu au mai prins bilete, au umplut spațiile din jurul scuarului de concert.

Festivalul Sound of Oradea continuă azi de la ora 20.30 cu concertul The Prague Cello Quartet la filarmonica Oradea, iar mâine în Piața Unirii cu spectacolul de balet al Operei Naționale din Sofia.

Festivalul este organizat de Visit Oradea, Primăria Oradea și Filarmonica de Stat Oradea.

Daniela Stoica

Distribuie informația
Alte știri